For at tænke på noget andet, kan jeg godt lide at være i køkkenet og lave nogle forskellige ting. Her til formiddag er det blevet til grovboller fra AMO og æblegrød lavet af æblerne i haven - elsker at få æblegrød til min morgenmad ;-) mums.
I morgen tror jeg, at jeg vil lave flødeboller og små horn med fyld af æblemos(Jeg har lånt to gamle bøger fra min farmor, fyldt med udklip af gamle konditor-opskrifter - DET er virkelig stort og meget interessant synes jeg).
Men her får I en opskrift på nogle uuuuuutrolig lette grovboller - og dejen havde bare en kanon konsistens! Opskriften var med fuldkornshvedemel, men jeg bruge groft rugmel istedet. Samtidig var den beregnet til at give 14 boller, men jeg fik kun 8 - de har dog også en pæn størrelse.
Ingredienser:
- 50g gær
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 80g magarine
- 450g hvedemel
- 100g fuldkornshvedemel/rugmel
Fremgangsmåde:
- Det lunkne mælk røres sammen med gæren
- De resterende ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen til en ensartet konsistens
- Stilles til hævning i 15 min
- Deles til boller og stilles til hævning på bagepladen i 20 min
- Pensles med et sammenpisket æg
- Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar