Ingredienser til 20 store boller:
- 50g gær
- 6 dl lunken vand
- 2 dl neutral yoghurt
- 25 g olie
- 25 g margarine
- 8 spsk havregrød
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 3 æg
- 100g revet gulerod
- 1000-1100 g hvedemel(ca mål)
- 200 g fuldkornshvedemel
1. Rør gæren ud i vandet
2. Tilsæt yoghurt, olie, margarine, havregrød, salt og sukker og rør det godt sammen
3. Tilsæt derefter æggene og det revne gulerod
4. Rør melet i dejen lidt efter lidt
5. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning et lunt sted i 1 time
6. Ælt dejen igennem og form den til boller som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir
7. Lad bollerne efterhæve i ca 30min og pensl dem herefter med et sammenpisket æg eller mælk
8. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 20-25min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar