Lækre boller med squash! :-).
- Jeg brugte bare nogle forskellige meltyper som jeg havde i skabet - man kan jo tilsætte det man har lyst til. Squash er en grøntag, der indeholder meget vand - og derfor bliver disse boller meget svampede - mmmm.
Ingredienser til 23 stk:
- 50 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 40 gram smeltet smør(Eller 2 spsk olie)
- 4 spsk skyr(Eller anden surmælks produkt)
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 200 gram reven squash
- 100 gram havregryn
- 100 gram rugmel
- 100 gram fuldkornshvedemel
- Hvedemel for resten(ca. 800-900 gram)
1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt smør, skyr, salt, sukker og rør det godt sammen
3. Rør herefter den revne squash i blandingen
4. Tilsæt nu de forskellige meltyper i dejen, lidt efter lidt.
5. Ælt dejen godt sammen - den må gerne være lidt klistret
6. Lad dejen hæve i 1 time
7. Virk dejen op og del den i 23 dele, som trilles til boller og herefter placeres på en bageplade
8. Lad dejen efterhæve i 30 min, pensl dem med æg eller mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar