torsdag den 27. juni 2013

Grove boller med squash


Lækre boller med squash! :-).
- Jeg brugte bare nogle forskellige meltyper som jeg havde i skabet - man kan jo tilsætte det man har lyst til. Squash er en grøntag, der indeholder meget vand - og derfor bliver disse boller meget svampede - mmmm.


Ingredienser til 23 stk:

  • 50 gram gær
  • 5 dl lunken vand
  • 40 gram smeltet smør(Eller 2 spsk olie)
  • 4 spsk skyr(Eller anden surmælks produkt)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 200 gram reven squash
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram rugmel
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • Hvedemel for resten(ca. 800-900 gram)

1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt smør, skyr, salt, sukker og rør det godt sammen
3. Rør herefter den revne squash i blandingen
4. Tilsæt nu de forskellige meltyper i dejen, lidt efter lidt.
5. Ælt dejen godt sammen - den må gerne være lidt klistret
6. Lad dejen hæve i 1 time
7. Virk dejen op og del den i 23 dele, som trilles til boller og herefter placeres på en bageplade 
8. Lad dejen efterhæve i 30 min, pensl dem med æg eller mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar