torsdag den 20. juni 2013

Kanelboller


Haps haps :-) Gode rustikke boller!


Ingredienser til 14 stk:

  • 50 gram gær
  • 350 gram lunken vand
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk kanel
  • 40 gram smeltet smør
  • 150 gram skyr eller anden surmælks-produkt
  • 100 gram havregryn
  • 150 gram rugmel
  • Hvedemel for resten(omkring 5-600 gram)

1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt sukker, salt, kanel, smør, skyr og rør det godt sammen
3. Tilsæt herefter havregryn, rugmel og hvedemel lidt efter lidt
4. Ælt dejen til den er god smidig og lav den hæve under et klæde i 1 time
5. Virk dejen op og del dejen i 14 - placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
6. Lad dem efterhæve i 30 min
7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar