lørdag den 6. juli 2013

Langtidshævede gulerodsboller


Mmm, lækre boller der koldhæver natten over! :-)
- Man kan selvfølgelig bruge de meltyper man lige har i skabet.

Ingredienser til 20-25 stk:

  • 15 gram gær
  • 3 dl koldt vand
  • 3 dl surmælksprodukt
  • 1 dl olie
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 400 gram revne gulerødder
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl kogende vand
  • 3 dl havregryn
  • 300 gram fuldkornshvedemel
  • 100 gram rugmel
  • 7-900 gram hvedemel
1. Rør gæren ud i det koldt vand og tilsæt yoghurt, olie, sukker, salt, de revne gulerødder samt hørfrø
2. Tilsæt det kogende vand samt havregryn og rør massen godt sammen
3. Tilsæt herefter melet lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen(Den må gerne være klistret)
4. Lad dejen hæve i køleskabet natten over
5. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25-30 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar