onsdag den 4. september 2013

Kanelbrød som kringle


Mmmm, kageglæde! 
- Dette skulle egentlig bare have været et brød - altså være blevet bagt i en brødform. Men jeg synes det skulle formes som en rund kringle istedet - dermed gjort. :-)

Ingredienser til dej:

  • 25 gram gær
  • 1 dl mælk(lunet)
  • 1 æg 
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk sukker
  • Ca. 250 gram hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Ingredienser til fyld:
  • 80 gram blødt smør
  • 50 gram brun farin
  • 1 spsk kanel

1. Rør gæren ud i det lune mælk 
2. Tilsæt smør og æg og rør dette til en ensartet masse
3. Tilsæt kanel, sukker og hvedemel lidt efter lidt 
4. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i 30-45 min
5. Imens laves fyldet - rør det bløde smør sammen med brun farin og kanel 
6. Rul dejen ud til en rektangel og fordel fyldet ovenpå dejen
7. Rul dejen sammen til en pølse og læg den i en springform og saml enderne
8. Klip hakker i dejen og træk dem tilbage
9. Lad dejen efterhæve mens ovnen varmes op til 200 grader
10. Pensl dejen med et sammenpisket æg og bag den i ca 20min
11. Lav evt glasur af flormelis og vand og pynt kagen


1 kommentar:

  1. Lækkert! Gærdejskager med kanel er bare det bedste (:

    - Anne

    SvarSlet