torsdag den 10. oktober 2013

Grove boller med knækkede hvedekerner og revet æble


Mmhh, ja efterår er jo æbletid! Og mine forældre har rigtig mange æbler i haven, så det er med at få brugt nogle af dem inden det er for sent. Det er rigtig lækkert at bruge æbler i bagværk - det gør bollerne bløde og lækre ;-).


Ingredienser til 8 store boller:

  • 20 gram gær
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 æg
  • 1 dl yoghurt
  • 100 gram knækkede hvedekerner der har stået i blød i et par timer
  • 2-3 revne æbler
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram groft rugmel
  • 5-600 gram alm. hvedemel

1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt sukker, salt, olie, æg samt yoghurt og rør massen godt sammen
3. Tilsæt herefter de knækkede hvedekerner, de revner æbler samt havregryn og rør dette godt sammen
4. Herefter røres de forskellige meltyper i dejen, som æltes godt sammen
5. Lad dejen hæve under et klæde et køligt sted i 1-2 timer
6. Del dejen i 8 og placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
7. Lad bollerne efterhæve i 30-45 min og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar