lørdag den 30. november 2013

Pirogger med spinat og feta


Vi lavede disse pirogger den anden dag i skolen, da vi skulle lave forskellige retter, som kunne bruges på en buffet :-). Disse blev rigtige gode, og blev modtaget med store smil.


Ingredienser til 8 små pirogger:

  • 20 gram gær
  • 1½ dl vand
  • 75 gram fuldkornshvedemel
  • 100 gram alm. hvedemel

  • 1 finthakket løg
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 1 finhakket chili
  • 10 hakkede sorte oliven
  • 1½ tsk spidskommen
  • Lidt salt og peber
  • 200 gram frossen spinat
  • 2 spsk citronsaft
  • 70 gram feta
  • 1 spk tahin
  • 1 sammenpisket æg til pensling

1. Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt og de forskellige meltyper lidt efter lidt
2. Ælt dejen godt og stil den til hævning under et klæde i 1 time
3. Imens laves fyldet - Sautér læg, hvidløg, chili, oliven, spidskommen samt salt og peber på en pande ved høj varme i et par minutter, skru herefter lidt ned for varmen
4. Tilsæt spinat og citronsaft og lad væden reducere
5. Tilsæt herefter feta samt tahin og rør blandingen godt sammen - Tag herefter panden af varmen

6. Del dejen i 8 og rul hver del ud i en cirkel
7. Fordel fyldet på en ene halvdel og luk den anden side henover, så du nu har en halvcirkel
8. Tryk dejen sammen med en gaffel og pensl dem med ægget
9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar