søndag den 26. januar 2014

Kanelstang med æbler og rosiner


Jeg bagte denne kanelstang på arbejdet den anden dag! Og en af de gamle kokke/lærere roste den og sagde, at den havde fået 12 hvis der var lidt mindre glasur på! haha. Men det er MEGET sjælden, at han roser de ting vi laver, så jeg er glad!


Ingredienser til 1 stang:

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
Fyld:
  • 130 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk kanel
  • 70 g rosiner
  • 2 æbler skåret i små stykker

1. Rør gæren ud i det lunkne mælk
2. Tilsæt sukker, salt, smør samt æg og rær massen godt sammen
3. Ælt hvedemelet ind i dejen - ælt til dejen er smidig og glat
4. Stil dejen til hævning i en time under et klæde
5. Fyldet: Rør det bløde smør sammen med brun farin og kanel
6. Rul dejen ud i en rektangel og fordel fyldet ovenpå dejen - drys herefter med æblestykker og rosiner
7. Tag fat i venstre side af dejen og læg den henover fyldet - tag fat i den anden side og læg den henover den første side
8. Vend forsigtigt kanelstangen over på en badeplage(så lukningen er i bunden)
9. Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min
10. Lav herefter glasur af flormelis og vand og smør kanelstangen fint :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar